Stolt som snekker

Bilde-2.3.0Byggmester Mikael Wik er tydelig i sin melding til unge håndverkere: Lars Monsen er bare en pyse. Det er hardbarka bygningsarbeidere som gjelder!

Hvor mange dager i året er Monsen ute i minusgrader, vind og blæst?

Ikke like mange dager som en helt vanlig betongarbeider eller tømrer, skal vi tro Mikael Wik. Han har drevet Byggmesterfirmaet med samme navn i mange år, og bruker mye tid på å engasjere unge mennesker.
– Det gjelder å snakke til dem på et språk som appellerer. Jeg synes det er viktig med yrkesstolthet, og handverkere har all mulig grunn til å være stolt av det de gjør, sier Mikael. Han bruker mye tid på å engasjere unge mennesker og følge opp dem som ønsker å bli lærlinger.

Se ressursene i lokal ungdom!

I et samfunn der vi henter stadig mer arbeidskraft fra utlandet, synes Mikael det er viktig å ikke glemme at det finnes mange gode ressurser også i lokale ungdommer.
– Det er klart det går an å hente inn arbeidskraft fra utlandet, men vi har også mange ungdommer i egen kommune som blir flinke fagarbeidere om de får god veiledning og oppfølging. Jeg bruker mye tid på lærlinger, og synes det er verdt det. Det har noe med lokal forankring og samfunnsansvar å gjøre, mener Mikael.


Viktig med god arbeidsmiljø

I tillegg til å være stolt over yrket sitt, er han opptatt av at både lærlinger og de ansatte skal være stolte av seg selv, hverandre og yrket sitt.
– Det er viktig å skape et miljø der det er høyt under taket, hvor folk er ærlige med hverandre og man kan ta opp selv de vanskeligste ting. Og så er det viktig å ha humor og trivsel, mener Mikael. Hans medarbeidere starter på jobb på byggeplass klokka sju på morgenen, men mange av dem møtes allerede klokka seks i kontorlokalene for å skravle over en kopp kaffe.

– Det synes jeg er et sunnhetstegn! Jeg har sagt at jeg gjerne ser de kommer innom på mandager og slår av en prat i fellesskap, men mange kommer hver dag. Hvis jeg kommer på jobb kvart over seks, sitter det gjerne en 5-6 medarbeidere her allerede!

Må også kunne teori

Som for mange andre håndverks- og yrkesfag, er heller ikke snekker- og betongfag kun å se på som praktiske fag i det vi skriver 2014.

– Det blir et stadig større vareutvalg å følge med på, vi har sikkert oppimot 1000 ulike produkter vi bruker jevnt. Det er viktig med kunnskap om materialene og produktene, og da må en gjerne brukte litt tid på lesing, også på engelsk. Hvis du bruker feil produkt, kan det være skjebnesvangert for resultatet ut til kundene. Så er det selvsagt mye regning i snekkerbransjen, vi regner nesten hele tiden på lengde, bredde og diagonal, sier Mikael, som mener det er viktig at man ikke tar for lett på allmennfagene.
Et vanlig læreløp for en snekker er to år på skole og to år læretid i bedrift.

– Sunn konkurranse

Det er mange som driver i handverksbransjen i Verdal, men Mikael mener at konkurransen er til å leve med:

– Vi er i grunnen heldige som har så mange flinke snekkere samlet på én plass som utfyller hverandre. Vi har alle litt forskjellige nisjer, og dermed ulike marked, men det er klart at vi også konkurrerer om en del av de samme jobbene. Det tror jeg er sunt. Vi har gode relasjoner oss i mellom, og leier ut arbeidskraft til hverandre.

Dette er viktig ifølge byggmester Mikael Wik:

– Alle kommunene og alle aktører som benytter byggenæringen må etterspørre lærlingeordning når det skal utføres arbeid.

– Hvis man er raus og tålmodig med ungdom, lærer de fort, og blir flinke fagarbeidere.

– Vær stolt av jobben din! Stolthet i bransjen er viktig for at et yrke skal bli ettertraktet. Som voksne er vi rollemodeller for de yngre.

– Ta del i fellesskapet på jobb! Slå av en prat med kollegaen og bry deg.

Det skaper et godt arbeidsmiljø som igjen er viktig for å tiltrekke seg arbeidskraft.