STORFANGST: En 13 kilo stor laks tatt i Nidelva, gjør noe med humøret til Trøndelags nye fylkesdirektør.
STORFANGST: En 13 kilo stor laks tatt i Nidelva, gjør noe med humøret til Trøndelags nye fylkesdirektør.

En gla`laks

Trøndelags nye fylkesdirektør, Carl-Jakob Midttun (56), trives best med fiskestanga på hytta eller i Nidelva. Han er en blidspent kar som liker ta utfordringer på strak arm.

Han kom til Fylkets Hus på Steinkjer, fra stillingen som rådmann i Malvik kommune. Midttun har lang erfaring fra ledende stillinger i offentlige virksomheter. Blant annet økonomi- og finansdirektør i Norsk Helsenett, kommunaldirektør finansforvaltning i Trondheim kommune og direktør styring og samordning i Direktoratet for arbeidstilsynet.

– Hva har vært den mest krevende jobben?
– Alt til sin tid, det er umulig å rangere, men det var spennende å være med å flytte et direktorat fra Oslo til Trondheim, i sin tid. Å være finansdirektør i Trondheim kommune er heller vel heller aldri noe å kimse av, smiler han.

PÅ SOMMERFØRE: Carl-Jakob trives godt på sommeren på sin BMW 1200 GS.

FAKTA:

NAVN:

Carl-Jakob Midttun

ALDER:

56

BOR:

Steinkjer, overfor furuskogen.

KJØRER:

Bil (Peugeot og Skoda) og motorsykkel (BMW 1200 GS)

STILLING:

Fylkesdirektør Trøndelag, fra september 2021

UTDANNING:

Cand. Polit. med hovedfag sosialøkonomi

SER HELST PÅ:

Dagsrevyen

HØRER HELST PÅ:

Dagsnytt 18, Ukeslutt, Are & Odin

LESTE SIST:

Sakspapirer

REISER HELST TIL:

Hytta – enten ved Jonsvatnet eller i Rugldalen

HOBBY:

Jakt, fiske og litt slektsforskning

BRENNER FOR:

Rettferdighet

 

Samhandling viktig

Midttun er for det mest på kontoret sitt i Steinkjer, men han er også ute og farter en del i regionen han «forvalter». Han bor på Steinkjer med sin kone, som han møtte i «bøndenes by» da han studerte ved den gamle Distriktshøyskolen. Hun er fra Steinkjer, han er fra Trondheim. De bor sentralt i byen, så det er kort vei til jobb. Den nye jobben har han kommet godt inn i, mener han.

– Det har vært mye å sette seg inn i, selvsagt, men det er mye gode folk her til å bidra, så dette har gått veldig greit. En del nye rutiner har det blitt, som pandemien har skapt. Dette er nok her for å bli, hos oss kan folk arbeide to dager hjemme hver uke etter avtale med sin leder. Hele samfunnet er endret, det handler i mye større grad om fleksibilitet nå, enn før, mener fylkesdirektøren.

– Du skal snakke om verdiskaping og kompetanse på Industriens Dag, hva er viktig her?
– Jeg skal redegjøre for hvilke strategier og handlingsplaner vi har i Fylkeskommunen, spesielt viktig er utdanningsbiten. Jeg var på befaring på Fiborgtangen i Levanger forleden, de gjorde meg oppmerksomme på viktigheten av lærlingeordningen. Uansett, så er det viktig at Fylkeskommunen og næringslivet samarbeider. De må fortelle hva som viktig for dem, så kan vi se hva vi kan gjøre for dem. Samhandling er nøkkelordet her, vi må være enige om løpet videre. Men samtidig er det viktig å understreke at vi kan ikke ha alle tilbud overalt.

Jakt, fiske og Verdal`n

Når han ikke jobber, så trives han best på hytta, eller hyttene, om du vil. Enten tømmerhytta fra 1943 ved Jonsvatnet eller hytta i Rugldalen i Røros, som de kjøpte for rundt ti år siden. Det er ingen «fancy» hytter dette, understreker Midttun – vi snakker utedo begge steder.

STORFANGST: En 13 kilo stor laks tatt i Nidelva, gjør noe med humøret til Trøndelags nye fylkesdirektør.

Fiske står ham nært, enten fiske på fjellet – i det siste oppi Snåsafjellene – eller ved elva Nidelven. En vennegjeng har fisket sammen ved Nidelvas bredd siden 90-tallet – de stundene setter han stor pris på.

«Føggeljakt», uten hund, er det han foretrekker på jaktfronten – kun en gang har han prøvd seg hjortejakt, på Møre. Da ble det en hjortekalv.

– Hvilket forhold har du til Verdal`n da?
– Ja, si det – jeg har løpt et par etapper i Olofsloppet der, og så har jeg har vært ved Leksdalsvatnet. Men du, jeg hadde jo et fantastisk møte med en bilforhandler der, da jeg fikk problemer med Peugeot-en, rett før vi skulle på ferie i år. Det var Prøven Bil. Maken til service skal du lete lenge etter, de var utrolig bra, de stilte opp på kort varsel og fikset bilen. Det må du skrive, så jo jeg har et veldig godt forhold til Verdal`n, ler fylkesdirektøren.

Tema for Industriens Dag 2021 er «Kompetanse og rekruttering». Industriens Dag er åpen for alle interesserte. Påmelding skjer her:

INDUSTRIENS DAG 2021 – Industrinavet i Trøndelag

* Skrevet av Markedsavdelingen Mediehuset Innherred