kjersti
Kjersti Hobøl jobber i dag som administrerende direktør i lavpriskjeden Nille. Hun har gjort karriere ved å redde flere konkurstruede selskaper, og blir ofte omtalt som «redningskvinne» eller «superkvinne». Hun gleder seg til å delta på Fagkonferansen på Stiklestad under Industriens Uke. Der vil hun fortelle om sine erfaringer med å redde skakkjørte bedrifter.

Serieredningskvinnen kommer til Stiklestad

Kjersti Hobøl blir omtalt som redningskvinne og superkvinne. Hun har gjort karriere av å redde flere skakkjørte selskaper, og hun blir motivert av det andre omtaler som «umulige oppgaver».

– Det finnes ingen oppskrift på det å redde en konkurstruet bedrift, svarer Hobøl på direkte spørsmål.

– Men det å være ærlig, konkret og å ha gjennomføringsevne, er viktige parametere, poengterer hun. For det er ingen tvil om at det trengs handlingskraft for å løfte et selskap fra et hull allerede gravd til uante høyder. Nettopp det har hun gjort med såpass konsekvent suksess at hun har gjort seg sterkt bemerket nasjonalt. I dag er hun administrerende direktør i lavpriskjeden Nille, et selskap som var truet av konkurs da hun tok roret i 2018. Nå har selskapet stø kurs mot milliarden. Dog å slå fast det får vi ikke lov til i denne saken.

– Vi har ikke nådd milliarden. Ennå.

Kommer til Industriens Uke

I uke 46 braker det som kjent løs på Innherred med Industriens Uke. Og hit kommer Hobøl på onsdag 16. november for å dele av sin kunnskap med næringslivet i regionen.

– Jeg setter stor pris på å bli invitert til Fagkonferansen. Det er hyggelig å kunne møte næringsdrivende i Norge, og jeg mener erfaringsutveksling har stor verdi. Derfor er slike arenaer så viktige.

– Hva skal du snakke om på Stiklestad?

Jeg håper å kunne formidle at det alltid nytter å jobbe seg gjennom utfordringer, gitt at du har et mål og en strategi for å nå målene som er mulig å implementere i organisasjonen.

Lang erfaring

Hobøl har tidligere jobbet som banksjef i DnB med ansvar for handel- og eiendomskunder. Deretter med ansvar for sentralt spesialengasjement i banken. Hun har også vært økonomisjef i Coop Follo, Ceo Princessgruppen, Ceo Kid Interiør og Ceo Nille AS.

Den erfarne forretningskvinnen har sin utdannelse fra handelshøyskolen BI. Nille, hvor hun i dag har sitt virke som administrerende direktør, har per nå omkring 360 butikker i Norge og 31 i Sverige. Antall ansatte er rundt 1350.

Lovprises av milliardær

Betegnelsen som superkvinne har Kjersti Hobøl fortjent gjennom sine meritter som drivende dyktig leder og forretningskvinne. Slikt blir lagt merke til i det nasjonale næringslivet.

– Kjersti Hobøl er en av de beste hands on-lederne jeg har hatt i mine handelskonsepter. Jeg hadde aldri kjøpt Kid for nærmere en milliard kroner om det ikke hadde vært for henne, sa Bjørn Rune Gjelsten til Finansavisen da hun gikk fra gardin- og sengetøykjeden Kid til lavpriskjeden Nille i 2018.

Hobøl har reddet både Kid og Princess fra tilnærmet konkurs, før hun overtok skakkjørte Nille. I 2016 mottok hun prisen som «årets retailleder» av Virke.

En rekke interessante innlegg

Torsdag 16.november kan du møte «serieredningskvinnen» på Fagkonferansen på Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Der vil hun ta oss med på reisen «fra sotteseng til suksess».

I tillegg til Kjersti Hobøl vil en rekke fagfolk fortelle om ulike problemstillinger og løsninger fra ulike ståsteder i næringslivet. Hvordan blir vi berørt av krig, energikrise og råvaremangel? Hvordan ser konjunkturbarometeret 2022 ut? Det vil blant annet bli søkelys på digitalisering, miljø, teknologi, energiomstilling og samhandling. Senior visepresident Kenneth Simonsen i Offshore Wind i Aker Solutions vil presentere lokale og globale perspektiver med tanke på det grønne skiftet, mens Kathrine Lundgren skal fortelle om hvordan kalven «Mozarella» ble starten på et «industrielt osteeventyr» i Vuku. Man vil også få svar på hvordan man kan fange CO2 og andre verdifulle næringsstoffer på avveie. Her vil Odd-Geir Lademo og Viggo Iversen i Oceon Geoloop ta oss med inn i framtida.

Foredragene avsluttes med seansen «Morgendagen er her – hva nå?» Detten er en samtale fra scenen der et knippe av Midt-Norges mest fremtredende bedrifter deltar. Sjefredaktør Espen Leirset vil lede diskusjonen.

Dagen oppsummeres av Proneos nye leder Christian Wee og den nye lederen i Innherred Næringsforum, Ingrid Dahl Furunes. Pizza og kald drikke avslutter Fagkonferansen på SNK.