Fagkoferansen - kvinnene (1)

Sterke kvinner og store tema på årets Fagkonferanse 

Nasjonale og internasjonale størrelser på Fagkonferansen under Industriens Uke. 

Berit Svendsen, Advansia

Det er knallsterke Berit Svendsen fra Advansia som åpner ballet under årets Fagkonferanse. 

Når Fagkonferansen sparkes i gang på Stiklestad torsdag 16. november, har vi tilbrakt ei uke i fremskrittets tegn. Folk og teknologi har gått hånd i hånd hele uka, med besøk på Salmar, kraftdiskusjoner på Snåsa, VR og KI-teknologi på Levanger.  

Teknologi, endring og FOLK 

I Verdal fortsetter vi å sette alt i perspektiv, og Svendsen stiller med tung kompetanse i det å lede i endringens tid.  

I Advansia bistår Svendsen kundene med rådgivning kyttet til forretningsstrategi, ledelse og sikkerhet innenfor digitalisering og teknologi.  

Svendsen er en kjent lederprofil i Norge, med erfaring fra Telenor Norge og Skandinavia, Vipps International og Ski-VM i Trondheim.  

På Stiklestad snakker hun om erfaring med innføring av ny teknologi i både telenor og Vipps, med fokus på ledelse og ansatte i endringsprosessene. 

Rekruttering og regionsprosjekt 

I tillegg til Svendsen kommer en rekke lokale styrker, og bruker under konferansen sine erfaringer til å lære forsamlingen om den viktigste ressursen vi har: Folk. 

Vi får et innblikk i kommunens Heia Innherred-prosjekt, vi setter søkelys på rekruttering og vi møter unge mennesker som har flyttet til Innherred. 

Et ettertraktet gjensyn 

Silvija Seres

Når vi så har invitert Dr. Silvija Seres til å holde det siste foredraget under Fagkonferansen og Industriens Uke, er det en kvinne som også tidligere har trollbundet publikum på samme scene, som vi har hentet tilbake.  

Seres har 30 års erfaring med utvikling og forskning på AI systemer og har det som livsoppdrag å inspirere alle organisasjoner til å bruke nye viktige teknologier til å finne retning, få opp motet, forbedre posisjon og utvikle sitt samfunnsoppdrag.  

Hun er matematiker, teknolog, investor, gründer og forsker, med bakgrunn fra algoritmeforskning i Oxford, utvikling av søkemotoren Alta Vista i Silicon Valley, strategisk ledelse i Fast Search and Transfer, og tjenesteutvikling i Microsoft.  

Hun har en unik posisjon i skjæringspunktet mellom teknologi, næringsliv og formidling, og hennes foredrag utfordrer, inspirerer og utvikler publikum. 

Mat og sosialt samvær 

I år som i fjor avrundes fagkonferansen med uformelt, sosialt samvær etter en spennende dag med påfyll. Her settes nettverksarbeidet i framsetet, og vi kan fortsette refleksjonene fra dagen, over et godt måltid med drikke.