Trekningsvideo - samfunnsnyttepenger

Sparebank 1 SMN åpna pengesekken etter Industriens Uke.

20.000 kroner til samfunnsnyttige formål!

– Her tenkte vi miljø og gjenbruk i god kombinasjon med samfunnsnytte, sier Ingunn Figenschou Eggen, regionbanksjef for næringsliv i Sparebank 1 SMN. Eggen sitter i programkomiteen for Industriens Uke og har dermed vært tett på planleggingen.

Ideen om å bruke anledningen til å donere penger kom da Eggen skaffet halssnorer til krediteringskortene for deltakerne.

Halssnorer for tusenpotten

– Det er jo nærmere 200 halssnorer og bare tull om de skulle kastes etter årets arrangement. De kan selvsagt gjenbrukes år etter år, og dermed gi en miljøgevinst, sier Eggen.

Og ettersom Sparebank1 SMN stadig ser etter gode formål for samfunnsutbyttet, ble veien kort til et meget godt insentiv for å returnere snorene etter endt arrangement.

– Alle som leverte halssnora etter arrangementet de deltok på, var med i trekninga.

Samfunnsutbytte

De to pottene på 10.000 hver gikk til Geir Olav Jensen fra Verdal kommune og Terje Augdal fra Biosirk Norge AS. Jensen sender pengene direkte videre til Sul sangkor, mens Augdal har valgt Inderøy Røde Kors som mottaker.

Og pengene kommer fra det såkalte samfunnsutbyttefondet.

– Mer enn 40 % av banken eies av lokalsamfunnet. Derfor skal innbyggerne få sin del av overskuddet som samfunnsutbytte, forklarer regionbanksjef Eggen.

Hvert år bidrar samfunnsutbyttet fra Sparebank 1til små og store formål i hele Midt-Norge, så lenge de er samfunnsnyttig. Søknadsprosessen er åpen for alle som er tilknyttet en organisasjon i regionen.