INDUSTRIENS UKE

Velkommen til Industriens Uke, hvor regionens sterkeste industriaktører presenterer sine løsninger for framtida. Innovasjon og entreprenørskap, kontinuerlig utvikling, naturressurser, utslippskutt, strøm og energi er alle avgjørende momenter for industrien, på kort og lang sikt.

Industriens Uke i Trøndelag setter scenen. Samfunnsøkonomien på vippepunktet analyseres av finanseksperter. Nyskaping og nytenking visualiseres av ledende og fremoverlente bedriftsledere lokalt og nasjonalt.

Vi knytter nettverk og skaper samhandling.Vel møtt.

Årets program

Hva skjer i år?

 • Inntre og Innocamp, Steinkjer

  BEDRIFTSBESØK OG INNOCAMP PÅ STEINKJER

  Uka kickstartes på Steinkjer, hvor bedriften Inntre Kjeldstad AS åpner dørene til fabrikken og lar oss tre inn i det aller helligste.

  • -

   Jon Arne Kjesbu, Fabrikksjef, Inntre Kjelstad AS

   Fra stokk til stender. Fabrikksjef fra Inntre Kjelstad AS, Jon Arne Kjesbu inviterer inn i fabrikkens hjerte, høvleriet, og gir oss et unikt innblikk i hele produksjonen. Den tradisjonelle bedriften har det siste året investert 25 millioner kroner for å bli best i klassen på videreforedling, og vi får se resultatet.

   KART

  • -

   Lunsj

  • Kenneth Brandsås, Nettsjef, Tensio AS

   «Kraftkrise» sies det, men hva er krise og hvorfor? Astrid Svarva, konserndirektør for teknologi og digitalisering ved NTE, møter Nettsjef i Tensio Trøndelag Nord, Kenneth Brandsås til sofaprat. Sammen forklarer de om energi og krafttilgang og hvordan disse momentene kan skape konkurransefortrinn på Innherred.

 • Verdal videregående skole

  MØTEPLASSEN

  Med lange tradisjoner har Møteplassen befestet seg som regionens viktigste rekrutteringsarena. Her møtes landsdelens oppvoksende arbeidsstokk og næringslivet på ungdommens premisser.

  • -

   Trøndelags viktigste rekrutteringsarena. Tradisjonsrike «Møteplassen» samler et tusentall ungdommer og regionens fremtidige arbeidsgivere under samme tak. Næringslivet får møte våre unge håpefulle, og ungdommen får et innblikk regionens bedrifter og et bedre grunnlag for å ta de valg de står overfor. Tiendeklassinger og videregåendeelever fra Steinkjer, Inderøy, Verdal og Levanger møter mulige fremtidige arbeidsgivere.

    

 • Øyna

  INDUSTRITAPAS PÅ INDERØY

  På vakre Inderøy, med utsikt over Straumen, ligger et av Norges mest særegne hoteller. Nedfelt i selve kulturlandskapet byr Øyna på kortreist mat, arkitektur og opplevelser. Her samles regionens næringsaktører for den tradisjonsrike industritapasen.

  • -

   Ankomst. Vi møtes i Øynas nye skybar og setter stemningen for kvelden.

  • -

   Fra drøm til suksess. Frode Sakshaug, bonden som ble hotelldirektør ønsker velkommen til gards og forteller om Øyna Parken AS sin eventyrlige reise.

  • -

   Bærekraft helt konkret – Ikke en stein ble liggende urørt da Inderøy slakteri lette etter elementer som kunne endres for å bli mer bærekraftig. I samtale med John Northug forteller daglig leder Håvard Gausen den verdifulle og lærerike historien om en mengde små og store konkrete grep de har tatt og endringer de har gjort.

  • -

   Energismarte Inderøy – I møte med en overhengende energikrise har Inderøy kommune lent seg godt forover og tenkt nytt. Christina Wolan fra SmartGrids forteller om det omfattende og utrolig spennende prosjektet som handler om å bruke mindre og produsere mer energi selv.

  • Nettverksbygging

 • Stiklestad Nasjonale Kultursenter

  FAGKONFERANSEN

  • -

   Registrering

  • -

   Åpning ved Industrinavet

    

  • -

   Vegard Helland, Konserndirektør for bedriftsmarked, Sparebank1 SMN

   Konjunkturbarometeret 2022 – Krig i Europa i kombinasjon med energikrise og råvaremangel; Hvordan berører det oss? Konserndirektør for bedriftsmarked i Sparebank1 SMN, Vegard Helland forklarer hvordan midtnorsk næringsliv responderer på ei urolig samtid.

  • -

   Nils Gunnar Gjelsten, Direktør Glencore Nikkelverk AS

   Smartere enn de fleste – Glencore Nikkelverk AS kan slå seg på brystet med en tredjeplass i siste utgave av den årlige kåringen over Norges smarteste industribedrifter. I disse dager tar de tradisjonsbedriften videre og åpner en helt ny fabrikk. Til Stiklestad kommer direktør Nils Gunnar Gjelsten og forteller hvorfor de anses for å ligge i tet med tanke på digitalisering, miljøfokus og teknologiutvikling.

    

  • -

   Kenneth Simonsen, Senior Vice President Offshore Wind, Aker Solutions AS

   Mot nye horisonter på fundamentet av solide verdier – Hjørnesteinsbedriften Aker Solutions står midt i en enorm energiomstilling. Med føttene godt plantet i olje og gass-industrien, tenker de grønt, vidt og nytt. Senior Vice President Offshore Wind, Kenneth Simonsen, presenterer globale og lokale perspektiver sett fra Aker Solutions.

    

  • -

   En samtale om samhandling, utvikling og den nære fremtiden

  • -

   Pause med en liten matbit

    

  • -

   Kjersti Hobøl

   Næringslivets serieredningskvinne – Kjersti Hobøl har gjentatte ganger blitt hentet inn til bedrifter med brukket rygg, for så å løfte dem til uante høyder. Med Hobøl bak roret gikk Nille fra konkurstrussel til enorm lønnsomhet på rekordtid. Hun tar oss med på reisen fra sotteseng til suksess.

  • -

   Mat

  • -

   Bjørn Wiggen, styreleder, Salvesen & Thams AS

   Vekst og omstilling i Trønderske bedrifter – Hvordan gjøre et generasjonsskifte verdiskapende for bedrift og eiere. Med Bjørn Wiggen, styreleder i Salvesen & Thams AS.

  • -

   Kathrine Lundgren, Vuku Gårdsmeieri

   Eksotisk industriell produksjon – En nyfødt kalv kalt Mozarella symboliserte starten på en industriell reise på landsbygda. Kathrine Lundgren tok den tradisjonelle gårdsdriften videre med Vuku Gårsdmeieri og nå produseres høykvalitets mozarellaost i Verdal. Få med deg Lundgrens perspektiver fra et industrielt ståsted.

    

  • -

   Perspektiver og løsninger på den kombinerte klima-, miljø- og ressurskrisen. – Ocean Geoloop utvikler teknologi som fanger CO2 og andre verdifulle næringsstoffer på avveie, som kan omdannes til nye ressurser og skape verdier i et sirkulært kretsløp. Chief Executive Officer Odd-Geir Lademo og Chief Operating Officer, Viggo Iversen, drar oss lukt inn i framtida med sin introduksjon til denne utrolig spennende bedriften. Med base i Verdal ser børsnoterte Ocean Geoloop mot verden.

   Oddgeir Lademo, Chief Executive Officer, Ocean GeoLoop

   Viggo Iversen, Chief Operating Officer, Ocean GeoLoop

  • -

   Morgendagen er her – hva nå? I samtale fra scenen ser et knippe av Midt-Norges mest fremtredende bedrifter inn i umiddelbar og nær fremtid. Sjefredaktør for Mediehuset Innherred, Espen Leirset, leder diskusjonen. Scenen deler han med verftdirektør Erik Stiklestad fra Aker Solutions, Astrid Von Heimburg, Konserndirektør Strategi og analyse hos NTE og administrerende direktør ved Norske Skog, Håvard Busklein. Seansen podcastes.

   Astrid von Heimburg, Konserndirektør Strategi og analyse, NTE

   Erik Stiklestad, Verftsdirektør, Aker Solutions

   Håvard Busklein, Administrerende direktør, Norske Skog

    

  • -

   Lars Loe, Eier, Midt-Norsk betong

   Oppkjøp som motor i endring – Midt-Norsk betong sto fjellstøtt og ønsket samtidig mer framdrift og nytenking. Inn kom Lars Loe som ny eier, og tilbyr oss sine unike betraktninger om midtnorsk industri sett utenfra.

    

  • -

   Oppsummering og avslutning ved Proneos nye leder, Christian Wee

  • Pizza og god drikke.

 • Vaskeriet, Levanger

  VISUALISERINGSTEKNOLOGI

  Næringshagen Tindved Kulturhage har i sin strategi for avdelingen Filmfabrikken på Levanger valgt å satse mer på digital visualisering. Tindved har gjennom et 4 år langt bedriftsnettverk innenfor visualisering for industribedrifter høstet mange erfaringer som det nå skal satses videre på. Med utgangspunkt i dette samles nasjonale aktører innen 3D modellering og visualisering for å demonstrere kraften i ny digital teknologi.

  • -

   Registrering og kaffe

  • -

   Åpning ved Industrinavet

  • -

   Johnny Rimestad Sætre, VDC, Veni

   Kan smart bruk av ny teknologi bygge digitale broer mellom forskjellige bransjer? En case study fra Norsk Kyllings Prosjekt Føniks ved Johnny Rimestad Sætre, VDC, Veni.

   Ved å bygge en ny fabrikk, setter man sammen prosjektgrupper fra flere bransjer, som ofte har forskjellige kulturer, arbeidsprosesser og bruk av teknologi. Denne presentasjonen vil vise hvordan man kan skape integrasjon på tvers av disse aktørene, og hvordan riktig tankesett og dyktige fagfolk kombinert med innovativ bruk av ny teknologi kan være med å sikre at prosjektet kommer i mål til avtalt tid og kost.

  • -

   Kjell Stokbakken, Administrerende direktør, Norsk Kylling

   Erfaringer ved å bruke 3D teknologi som beslutningsgrunnlag fra ide til ferdig bygg

   Norsk Kylling Føniks er et høyteknologisk kyllingslakteri hvor ambisjonen har vært å bygge verdens mest energismarte produksjonsanlegg for hvitt kjøtt i Orkdal, med innovative løsninger for lagring og styring av energi og betydelig reduksjon i CO2-utslippet og lavt klimafotavtrykk sammenlignet med bransjestandard. I samtale vil Kjell Stokbakken, administrerende direktør fra Norsk Kylling og Johnny Rimestad Sætre fra Veni dele sine erfaringer og lærdom fra prosjektet.

  • -

   Pause m/kaffe

  • -

   DigiCat/Norsk Katapultsenter – enklere å utvikle prototyper og visualisere prosesser

   DigiCat er 1 av 5 Katapulter i Norge. DigiCat gjør det enklere for innovative bedrifter å utvikle prototyper, teste, visualisere og simulere. DigiCat viser oss en verden av virtuell prototyping, autonomi, IoT og digitale tvillinger. Leder Bjørn Aase Dimmen og Seniorrådgiver Arne Nerem Monsholm viser hvordan innovative bedrifter kan komme i gang og oppnå økonomisk støtte.

   Bjørn Aase Dimmen, Daglig leder DigiCat

   Arne Nerem Monsholm, Seniorrådgiver, DigiCat

  • -

   Hvordan visualisering øker smidighet og konkurransedyktighet for Aker Solutions

   Aker Solutions har vært med i Bedriftsnettverket for Visualisering og har nå bygd opp en egen visualiseringsavdeling internt. Her planlegges optimal utnyttelse av industriområdet og logistikk i detalj, nye strukturer kvalitetssikres mot alle standarder og produksjonen er digitalisert. Henning Hamland og Isak Braaten demonstrerer mulighetene i teknologi som nå er i bruk lokalt.

   Henning Hamland, Aker Solutions

   Isak Braaten, Aker Solutions

    

  • -

   Håvard Sørli, Tindved Kulturhage

   Erfaringer fra visualisering for Industribedrifter og veien videre inn i en innovasjonslab for digital visualisering og kreativ teknologi.

   Næringshagen Tindved Kuturhage AS har i de siste 4 år hatt ansvaret for bedriftsnettverket hvor flere industribedrifter har testet ut prototyper innen digital visualisering. Dette har blitt mulig ved å koble kompetanse på kreativ teknologi mot industribedriftenes behov. Håvard Sørli presenterer den kommende innovasjonslabben på Innherred innenfor dette fagområdet.

  • Minglelunsj med mange stands fra 3D og visualiseringsbedrifter

Påmeldingsskjema Industriens uke 2022

Hvem er påmeldt?

Påmeldte deltakere